top of page
DIGihelden.png

Wilt u een megaleuke activiteit doen samen met uw (klein)kinderen? Dan is DIGihelden echt iets voor jullie!
Laat jullie onderdompelen in een wereld vol technische snufjes!

 

Elk kwartaal bieden wij in uw gemeente een DIGihelden-activiteit aan. Deze activiteit is helemaal gratis en zonder inschrijving. Bovendien zorgen wij voor hapjes en een drankje!

 
Ontdek hier het meest recente aanbod in Borgloon, Heers, Tongeren en Wellen!

Waarom we dit doen en hoe we dit aanpakken? Lees hieronder ons verhaal!

DSC00210.JPG

Waarom organiseren wij een DIGihelden-activiteit?

Heeft u zelf kinderen of kleinkinderen die nog de volwassen leeftijd hebben bereikt? Dan piekert u ongetwijfeld weleens over wat uw (klein)kind online ziet en doet op al die schermen. U bent niet alleen. Uit het laatste MediaNest-onderzoek (2023) blijkt dat ouders meer dan ooit betrokken zijn bij de mediaopvoeding van hun kinderen en zich meer zorgen maken hierover. Schermtijd is zorg nummer één, gevolgd door online privacy en de inhoud die kinderen online bekijken.

DSC00210.JPG
DagVanDeDigibank4.JPG

Hoe verloopt een DIGihelden-activiteit?

Tijdens DIGihelden nemen we u als ouder en/of grootouder mee in de digitale leefwereld van uw (klein)kinderen. We laten u zelf, samen met uw (klein)kind, spelen en ervaren dat online gaming ook veel samenwerking vereist, dat u met VR zomaar op reis kan gaan naar een land waar u nog nooit geweest bent, enzovoort. Onze insteek is positief en vertrekt vanuit de mogelijkheden die de digitale wereld biedt voor uw kind én voor u als ouder of grootouder. Tegelijkertijd bespreken we de risico's en geven we u advies over hoe u afspraken kan maken met uw (klein)kind over het gebruik van internet en digitale media.

bottom of page