top of page
DIGileren.png

Wilt u een op een ontspannen manier leren werken met een computer, laptop, tablet of smartphone, of met specifieke toepassingen zoals itsme®, online bankieren, Smartschool of het e-loket van uw gemeente? Dan is DIGileren echt iets voor u!

 

Elke maand bieden wij in uw gemeente een DIGileren-workshop aan. Deze workshop is helemaal gratis!

 

Ontdek hier het meest recente aanbod in Borgloon, Heers, Tongeren en Wellen! U vindt hier ook de link om u in te schrijven.

Waarom we dit doen en hoe we dit aanpakken? Lees hieronder ons verhaal!

DSC00210.JPG

Waarom organiseren wij DIGileren-workshops?

Steeds meer zaken verlopen online: het maken van een afspraak bij de dokter, het aanvragen van een attest bij uw gemeente, de communicatie met de school van uw kind, het uitvoeren van een betaling, enzovoort. Dan loopt u ongetwijfeld weleens vast. U bent niet alleen! Uit het laatste rapport van de Barometer Digitale Inclusie (2022) blijkt dat bijna de helft van de Belgen het moeilijk heeft om digitaal mee te zijn of zelfs helemaal geen gebruik maakt van internet.

DagVanDeDigibank6.JPG
1 op 1.JPG

Hoe verloopt een
DIGileren-workshop?

Tijdens DIGileren laten we u gedurende 1 uur in een groep van maximaal 15 personen kennismaken met een specifieke functionaliteit van de computer, laptop, tablet of smartphone, of met een specifieke toepassing zoals itsme®, online bankieren, Smartschool of het e-loket van uw gemeente. We geven u een uitleg en laten u zelf ervaren en oefenen. Onze insteek is positief en vertrekt vanuit de mogelijkheden die de digitale wereld biedt voor u. Tegelijkertijd bespreken we de risico's en geven we u advies over hoe u veilig gebruik kan maken van internet en digitale toepassingen.


Iedereen vanaf 18 jaar is welkom, u heeft geen voorkennis nodig. De lesgever werkt op uw tempo en biedt hulp op maat. Breng gerust uw eigen laptop, tablet of smartphone mee naar de vorming, zodat u op uw eigen toestel kan oefenen. Heeft u zelf geen (goed) toestel? Laat het ons weten en wij zorgen voor een toestel!

bottom of page