top of page

Zoekt u een plek waar u gebruik kan maken van een laptop en internet? Heeft u een vraag over uw computer, laptop, tablet of smartphone, of over een specifieke toepassing of app, en kent u niemand die u daarbij kan helpen? Is een opleiding in groep minder uw ding en heeft u liever persoonlijke begeleiding? Dan zijn de DIGipunten echt iets voor u!

Elke week openen wij op één of meerdere plaatsen in uw gemeente een DIGipunt. Zowel het gebruik van onze laptops en internet, als onze persoonlijke hulp zijn helemaal gratis! U kan tijdens de openingsuren gewoon langskomen,

zonder dat u zich vooraf moet inschrijven.

 
Ontdek hier de locaties, diensten en openingsuren van onze DIGipunten in Borgloon, Heers, Tongeren en Wellen!

Waarom we dit doen en hoe we dit aanpakken? Lees hieronder ons verhaal!

DSC00210.JPG

Waarom organiseren wij DIGipunten?

Steeds meer zaken verlopen online: het maken van een afspraak bij de dokter, het aanvragen van een attest bij uw gemeente, de communicatie met de school van uw kind, het uitvoeren van een betaling, enzovoort. Dan loopt u ongetwijfeld weleens vast. U bent niet alleen! Uit het laatste rapport van de Barometer Digitale Inclusie (2022) blijkt dat bijna de helft van de Belgen het moeilijk heeft om digitaal mee te zijn of zelfs helemaal geen gebruik maakt van internet.

DagVanDeDigibank1.JPG
De Nomade itsme.JPG

Hoe gaat het eraan toe in een DIGipunt?

Tijdens de openingsuren van onze DIGipunten kan u steeds langskomen om gratis gebruik te maken van onze laptops en internet. Heeft u een vraag over uw computer, laptop, tablet of smartphone, of over een specifieke toepassing of app? Dan staan onze medewerkers klaar om u persoonlijk verder te helpen. En als de digitale wereld nog helemaal nieuw is voor u, dan zetten onze medewerkers graag samen met u de eerste stappen. Onze insteek is positief en vertrekt vanuit uw vraag of situatie.


Iedereen vanaf 18 jaar is welkom, u heeft geen voorkennis nodig. Onze medewerkers werken op uw tempo en bieden hulp op maat. Breng gerust uw eigen laptop, tablet of smartphone mee naar het DIGipunt, zodat u op uw eigen toestel kan oefenen. Heeft u zelf geen (goed) toestel? Geen probleem, wij zorgen voor een toestel!

bottom of page